RSS

Tiszta víz- az egészség alapja!

Amit erről feltétlenül tudni kell...

A víz létszükséglet, és ezt gondolom eddig is tudtad! A testünk nagy része vízbõl van, de az a vízmennyiség állandóan cserélődik. Mindig változik. A szervezet mérgeit, salakanyagait mossa ki. Fontos tehát, hogy folyamatosan pótoljuk. Ennek a pótlásnak a minõségén van a hangsúly. Amennyiben olyan folyadékot veszünk magunkhoz, ami tartalmaz vizet, de mellette egy sor nem kívánt anyagot is, akkor a szervezet nem nagyon tudja hasznosítani. A különbözõ elválasztások során rengeteg energiát fog felhasználni, hogy a mérgektõl megszabaduljon.

Ha tehát a tiszta víz mellett döntünk, akkor nem árt pontosan tudni mi is ez! Az ásványvizek például nem feltétlenül tiszta vizek. Bár sok esetben a csapvíznél jobbak.

A cukros üdítõk sem szolgáltatnak megfelelõ folyadékok a testnek, annak ellenére, hogy nagy részük vízbõl áll. Bár - kicsit cinikusan - a literszám megvan, de a haszon elmarad. A test még mindig szomjas, de be lett csapva, így ezt a jelzést "kikapcsolja".

Ha biológiailag szeretnék egy jó példát hozni, akkor azt mondanám: a víz egy sor kémiai és biológiai funkciót lát el a test különbözõ részeiben. Ha a víz minõsége nem jó, akkor ezek a folyamatok is eltérhetnek a kívánt eredménytõl. Egy otthoni egyszerû példa: a csapvíz és a sós víz (a tésztához) nem egyformán forr fel. Más a forráspontja.

Mindezek után nézzük mi a jó víz: Ami a szervezet szomjúságát tényleg oltja, biológiai funkcióit ténylegesen ellátja.

A tiszta víz! - És a tények...

Mi számít tiszta víznek?

Nem a csapvíz, nem a "kristályvíz", és nem az ásványvizek. A tiszta víz csak vizet tartalmaz! Nincs benne oldott ásvány, só és egyéb anyagok. Nincs benne szilárd anyag. (szárazanyag tartalom, üledék stb.) Színtiszta H2O.

A szervezetnek olyan vízre van szüksége, amit hasznosítani tud, és nem olyanra, amivel külön "foglalkoznia" kell, hogy használhatóvá tegye.

A tiszta vizek előállítása otthoni körülmények között sokkal gazdaságosabb, mint ha folyamatosan megvásárolnánk. Ezért ajánlott olyan tisztitó készülékeket beszerezni, amelyek a csapvizből állítják elő a tiszta, szűrt vizet. Így az egészségünk, és a testünk szempontjából már egy óriási lépést tettünk. Ezeket a vizeket ezután felhasználhatjuk a főzéshez és egyéb tevékenységekhez.

Lássunk tisztán!

Azok a méreganyagok, amelyekkel nap mint nap találkozunk, szinte észrevétlenül az életünk részévé váltak. Már nem foglalkozunk velük. Az óriási szeméttelepek és illegális lerakók hatalmas mennyiségű anyagot halmoznak fel. És a levegőből illetve a csapadékkal keveredve eljutnak a víztárolókba, és vizekbe. A tisztító telepek csak egy adott határértékig tisztítják, majd beleengedik a vízvezeték rendszerbe, amit otthon a csapból kiengedünk...

Jó néhány "ásványvíz" gyártó is ezt használja! Ne gondoljuk, hogy az évezredes tiszta víz készletből nyerik a "tisztavizet". Ez csak beugratás, olyan, mint a mosópor reklámok. Ön tényleg elhiszi, hogy ez igaz. És ki határozta meg a határértéket? Sokan csak legyintenek, hogy nem az ő dolguk ezzel foglalkozni, és sokan hiszik, hogy vannak emberek, akik foglalkoznak az ivóvíz készleteink tisztántartásával.

Az egészségünk a mi kezünkben van, ha ténylegesen és folyamatosan azon dolgoznának, hogy egészségesek legyünk, akkor nem lenne ennyi beteg ember. A technológia adott, és elegendő orvos, és szakember is lenne, mégis az allergiások száma nő, a rák betegek száma is nő. Egyre nagyobb gond a túlsúly, és az egyéb szív- és érrendszeri betegség. Vajon ez mitől van? Nem állítom, hogy a víztől, de biztosan hozzájárul a víz minősége. Ha Ön is úgy gondolja, hogy érdemes ezen változtatni, akkor ne habozzon, járjon utána, hogy milyen víztisztító rendszert tudna az otthonában használni. És ezt a linket küldje el az ismerőseinek, hogy tájékoztassa őket is.

Legyünk egészségesek!